0733-501901 info@studiofenix.se

MASSAGE, LPG & AROMATERAPI

Behandlingar

 

STUDIO FENIX ÖNSKAR DIG VÄLKOMMEN!

Om du inte hittar någon tid på TimeCenter som passar, så hör av dig så hittar vi en tid som passar både dig och mig.

Betalning sker via Klarna, friskvårdsportaler eller med Swish, 123 445 0144.

På Studio Fenix kan du utnyttja ditt friskvårdsbidrag från

portalerna Wellnet och e-passi.

 

Klassisk massage

En massage med ett antal grundgrepp som löser upp spänningar och stelheter i muskulaturen och bindväven. Den klassiska massagen passar utmärkt mot trötta muskler i hela kroppen eller för att komma ner i varv efter en hektisk tid eller kanske för att ladda batterierna inför en krävande uppgift. 

Vid val av 30 minuter fokuserar jag på de delar av kroppen du väljer. Väljer du 60 minuters massage hinner jag arbeta igenom hela kroppen om du önskar.

Om du önskar tillsätter jag eterisk väldoftande behandlande olja i massagen.

30 min 425 kr  |  45 min 595 kr   |  60 min 750 kr  |  90 min 995 kr  

Klassisk massage med koppning

I den här behandlingen kombineras klassisk massage tillsammans med koppning. Koppning är en gammal traditionell läkekonst som främst används vid olika typer av smärta. Koppning ges lokalt eller som massage och är ett utmärkt komplement till den klassiska massagen för att få en effektiv behandling av stela och ömma muskler. I kopparna bildas ett undertryck som lyfter upp huden och ökar blodgenomströmningen. Musklerna slappnar av och borttransporten av slaggprodukter ökar.

70 min 795 kr  

Avslappnings massage

Avslappnande massage passar personer som önskar komma ner i varv och unna sig själv en stund att koppla av.

Målet med mjuk, lätt massage som utförs i lugnt tempo är att hjälpa dig till djup avslappning, minskad stress och välbefinnande. Till skillnad från den klassiska massagen eller behandlande massage som har sin huvudfokus i muskulära besvär så är avslappningsmassagen en mjukare inriktning med fokus på nervarvning, vila och mental återhämtning. 

Vid den avslappnande massagen frigörs hormonet Oxytocin. Det är ett hormon som gör att vi mår bra, därför säger man att avslappningsmassage kan förbättra sömnen och lindra smärta. Den kan även minska ångest och depression, minska klimateriebesvär och sänka blodtrycket. 

75 min  895 kr /  60 min 750 kr  /  45 min 595 kr 

Lymfmassage

Lymfsystemet är en mycket viktig del av vårt cirkulationssystem och immunsystem. Det fungerar som kroppens reningsverk och ansvarar för att transportera bort avfall från vävnader och mjukdelar. När lymfsystemet inte fungerar optimalt så kan det orsaka stora problem i kroppen.

Vanliga tecken när systemet inte fungerar tillfredställande och där lymfmassage skulle vara bra är:

 • Svullnader i olika kroppsdelar
 • Känner sig trött och tung i kroppen
 • Oförklarlig värk i kroppen
 • Domningar i armar, händer eller fingrar
 • Ofta återkommande infektioner eller förkylningar
 • Får lätt träningsvärk
 • Dålig blodcirkulation
 • Svullna lymfkörtlar
 • Celluliter
 • Åderbråck
 • Problem med oren, svullen eller torr hud
 • Problem med bihålorna
 • Att man känner sig extra frusen
 • Slembildning
 • Spänningar i nacken
 • Återkommande huvudvärk
 • Sömnproblem
 • Stress och oro i kroppen
 • Ödem

Glöm inte bort att lymfsystemet påverkas av hela livsstilen och för mycket stillasittande. Kläder som klämmer motverkar lymfvätskans flöde liksom operations ärr, där man tagit bort lymfnoder. Våra känslor och tankar påverkar också systemet. Stress gör att kroppen stänger ner lymfsystemet för att prioritera stressreaktion. Blockeringar kan också uppstå i lymfsystemet på grund av alla miljögifter som numera finns i riklig mängd men även av intag av mediciner, felaktig andning, rökning, för lite vätskeintag och dåliga matvanor. Genom massage stimuleras lymfmotoriken i lymfbanorna så att de pumpar fram lymfvätskan snabbare samt löser upp lymfstockningar i vävnaderna, vilket leder en friskare och smidigare vävnad. Lymfmassagen ser till så att vätska och slagg förs bort.

Välj helst 90 min då du bokar lymfmassage för första gången och likaså om du har lite mer problem med t ex vätskeansamling, tyngdkänsla och värk i ben eller armar. Med 90 minuters massage hinner vi gå mer på djupet. Nu kan du även köpa värdekort för att ta del av behandlingen till reducerat pris, Se BokaDirekt.

60 min 750 kr  /  90 min 995 kr

Hot Stone massage

En Hot Stone massagebehandling är en avslappnande massage med varma lavastenar som lämpar sig mycket bra för den som vill varva ner eller återhämta sig både fysiskt och psykiskt från vår stressiga vardag.

Massagen ökar syresättningen i kroppens vävnader vilket leder till att musklerna mjukas upp och blod- och lymfcirkulationen ökar. Och det ger en underbar känsla av totalt välbefinnande, inre harmoni och positiv energi.

Om du önskar tillsätter jag eterisk väldoftande behandlande olja i massagen.

60 min 750 kr  |  75 min 850 kr

Chokladmassage

Om du tycker om massage och kanske vill testa något nytt kan en lyxig chokladmassage vara värt att prova. Är du dessutom förtjust i choklad så är det här upplevelsen för dig!

Chokladmassage är en lyxig upplevelse både kroppsligt och mentalt!

Chokladen innehåller kakao som är en fantastisk böna med många fina egenskaper som bland annat höjer koncentrationsförmågan och frigör endorfiner som är bra för både kropp och själ. Den innehåller även mineraler som magnesium, zink, järn, kalium samt A, B och E-vitamin.

Chokladen innehåller också antioxidanter som är ämnen som har förmågan att oskadliggöra fria radikaler vilka orsakar stor skada i våra kroppar. 

 Under den avslappnande massagen frigörs hormonet Oxytocin, som är ett ”lugn och ro”-hormon. Det lindrar smärta, skyndar på läkningen av sår och skador, sänker blodtrycket och halterna av stresshormoner. Vi blir mer lugna, sociala och sover faktiskt bättre när oxytocin frigörs i våra kroppar.

Chokladmassagen innehåller massage av rygg, ben, fötter, armar, händer och översta delen av bröstkorgen kring nyckelbenen.

Choklad lyx innehåller massage av rygg, ben, fötter, armar, händer och översta delen av bröstkorgen kring nyckelbenen, ansikte och huvud.

Tänk på att: kroppen får en något mer brun nyans av chokladoljan. Oljan kan färga av sig något, så ha inte ljusa och åtsittande kläder efteråt.

Chokladmassage 90 min  995 kr  |  Choklad lyx 105 min 1150 kr

Regndroppsmassage

Regndroppsmassagen är främst framtagen för rygg och nackproblem samt stress men de kraftfulla oljorna löser upp muskelspänningar, renar ryggraden från bakterier och virus, ökar cirkulationen samt lindrar även inflammationer, smärta och värk. De renar kroppen från gifter, stärker immunförsvaret samt höjer kroppens energinivå och humör. Symptom orsakade av stress minskar, den känslomässiga balansen förbättras, likaså sömnen.

Ca 75 min 795 kr

Om regndroppsmassage

Regndroppsmassagen är en kraftfull, härlig, väldoftande och rogivande behandling. De ekologiska eteriska oljorna jobbar på cellnivå och är antivirus, antibakteriella och antiinflammatoriska.
Eftersom de eteriska oljorna även verkar på känslocentrum i hjärnan via doft sinnet, är behandlingen också välgörande för att avhjälpa stress, oro och för att åstadkomma känslomässig läkning.

De kan också hjälpa till med att höja kroppens antioxidanta kraft, dvs förmågan att motstå åldrandets nedbrytning av kroppen.

De medicinska oljorna som används köps från Young Living. De är helt obesprutade och varsamt framställda för att bevara läkeväxternas naturligt verksamma beståndsdelar.

Till regndroppsmassagen används 9 olika oljor, som har olika egenskaper och befrämjar bl.a. följande:

 

Valor

Valor används bl a för att balansera kroppens elektriska energier. Den har skyddande egenskaper och en gynnsam effekt på individens inre resurser. Den anses också hjälpa kroppen återfå balans och hållning.

 

Oregano

(Origanum vulgare, Origanum onites, Origanum minutiflorum, Origanum majorana)

Den har mycket gynnsam effekt på immunförsvaret, attackerar bakterier och virus och är också bra för andnings- och matsmältningsfunktionen. Den är även grundande och balanserande.

 

Timjan 

(Thymus vulgaris)

Timjan stärker immunförsvar, andningssystem, matsmältningen, nervsystemet och andra kroppsfunktioner. Ger energi vid stress och svaghet.

 

Basilika 

(Ocimum basilicum)

Bra mot magproblem, dåligt minne, mental trötthet och avslappnande effekt på ömma muskler. Hjälper vid inflammation.

 

 Cypress 

(Cupressus sempervirens)

Cypress används för dess antibakteriella, infektionsdämpande, antimikrobiska och urindrivande egenskaper. Den hjälper till vid svullna leder, åderbrock och celluliter. Oljan är behaglig under den kalla årstiden och bra för matsmältning och andning, samt för fet och oren hud.

 

Vintergröna

(Gaultheria procumbens)

Oljan är antiseptisk och ökar blodcirkulationen och har en cortisonliknande effekt. Dämpar också obehag som hör ihop med inflammation i skelett, muskler och leder, samt renar lymfsystemet.

 

Mejram 

(Origanum majorana)

Mejram lugnar spända muskler och är gynnsam vid tillfälliga nervösa spänningar. Oljan är muskelavslappnande, smärtlindrande och dämpar därmed värk. Den balanserar också andningssystemet och ger energi vid stress och svaghet.

Aroma Siez™

Oljan har en lugnande effekt på spända, ömma, trötta och värkande muskler. Eftersom den är en blandning av mejram, lavendel, pepparmynta och cypress, är den ett bra komplement till övriga oljor och kommer att förstärka resultatet.

 

Pepparmint

(Mentha piperita)

Pepparmint används bl a för att lugna och stärka nervsystemet, dess inflammationsdämpande egenskaper, mot muskelvärk och t ex huvudvärk och för dess påverkan på levern och andningssystemet. Oljan förbättrar koncentrationsförmågan, sänker kroppstemperaturen och är uppiggande. Pepparmyntan har också förmåga att direkt påverka hjärnans mättnadscenter, som skapar en mättnadskänsla efter en måltid, samt är bra för matsmältningen.

 

Möjliga effekter

Lindra inflammationer, minska smärta och värk, stärka immunförsvaret, minska stressrelaterade symptom, skapa känslomässig balans, öka cirkulationen, bättre sömn, rena kroppen från gifter, höja kroppens energinivå och humör. Exakt hur du kommer att påverkas är individuellt. Oljorna fortsätter att jobba i kroppen i 5-7 dagar efter en behandling.

 

Möjliga biverkningar

Eftersom kroppen kan sätta igång en utrensningsprocess kan man kan reagera olika beroende på graden av varje individs försurning och giftansamling. Utrensningsreaktioner kan vara brännande känsla på huden, hudutslag, illamående, huvudvärk, trötthet. Dessa är tillfälliga.

Medicinsk aromaterapi

De eteriska oljorna – som givetvis är helt rena, naturliga växt¬extrakt – kan balansera hormonsystemet, dämpa ödem/svullnad, inflammationer, detox-avgiftning, sömnproblem och stress. Man kan även komma tillrätta med vanliga fysiska problem som exempelvis huvudvärk, ont i rygg eller nacke. Aromaterapi betyder ”att läka via doften”, men innebär till ännu större utsträckning att vi läker via huden, då huden absorberar allt vi smörjer den med. Den medicinska aromaterapibehandlingen börjar med ett inledande samtal där du berättar hur din kropp och ditt sinne mår och jag väljer oljor efter just ditt individuella behov. Därefter får du njuta av en 90 minuter massage av rygg, nacke, ben, mage, armar, bröstkorg/axlar och ansikte/huvud.

100 min 995 kr 

Aroma zonterapi

Aroma zonterapi är en fantastisk behandling som med tryck och massage av fötter och underben effektivt balanserar både fysiska och psykiska besvär som sömnsvårigheter, stress, kroppssmärtor, hormonella problem som pms och övergångsbesvär, matsmältning, nervsystemet m.m. Kroppens egen självläkning aktiveras så blod- och lymfcirkulation ökar, slaggprodukter rensas ut och immunförsvaret förbättras. Behandlingen inleds med ett samtal där du beskriver ditt mående. Utifrån den informationen väljer jag vilka eteriska oljor som passar bäst just idag. Sedan behandlas fötter och underben.

50 min 595 kr

Shamansk healing

Vid shamansk healing arbetar jag med tekniker som har peruanskt ursprung. Mina lärare, Lisa Kock och Björn Brandt på Ayni Akademi (tidigare New Swedish Medicine) är utbildade av och arbetar tillsammans med Four Winds Society och Alberto Villoldo. Jag jobbar energimässigt för att balansera kropp och själ. På en session kan jag hjälpa dig att släppa taget om toxiska mönster som tar din energi i anspråk och som i längden skapar ohälsa. I behandlingen fokuserar vi på de flödesstopp i din kropp som hindrar dig från att verka i din fulla kraft. Den här typen av störningar i energiflödet ligger ofta till grund för känslan av att läcka energi, håglöshet, kraftlöshet och många fysiska symptomer. Och du kan ha fastnat i ett mönster där du känner dig låst och att du inte kommer vidare i livet.

60 min 895 kr  

Om LPG

 Kommer inom kort

 

 

LPG Endermologie

”Prova-på”

Prova på LPG!

För dig som är nyfiken och vill testa!

Vi bestämmer prova-på område när du kommer för behandlingen.

Priset gäller vid bokning av ett tillfälle per person. Du får låna kroppsstrumpa.

Tidsåtgång 40 min varav 30 min effektiv behandlingstid.

Ca 40 min 425 kr

 

LPG Endermologie

Express

Här väljer du ETT problemområde som vi fokuserar på.

Tidsåtgång 25 min varav 15 min effektiv behandlingstid.

LPG Endermologie bygger på samma grundprincip som bindvävsmassage och lymfdränage och är en naturlig metod som används för en långsiktig fettreducering som leder till en slankare figur. Massagemetoden fokuserar på lokala fettreserver och problemområden där man eliminerar djup fettvävnad som inte försvinner genom traditionella metoder.

Områden att jobba med kan vara reducering av celluliter, fettreducering, huduppstramning, formning av kroppen, återhämtning efter träning, ökning av lymfatiska cirkulationen samt utrensning av vätska och slaggprodukter. Även bra för blodcirkulationen, för att öka smidighet och elasticiteten i muskler och bindväv och rekommenderas att göra LPG före och efter en fettsugning.

Hur många behandlingar som behövs är helt individuellt beroende på startläget och vilka resultat du vill uppnå.

Vid köp av klippkort på 5 eller 10 behandlingar välj att boka en behandling så löser vi det lägre priset på plats.

Du får låna kroppsstrumpa första gången sedan får du köpa din egen (Kostnad 350 kr) Vid köp av klippkort ingår kroppsstrumpa.

Ca 25 min 475 kr      ( 5 ggr/ 2295 kr,   10 ggr/ 4495 kr)

LPG Endermologie

Kropp och ansikte

LPG Endermologie bygger på samma grundprincip som bindvävsmassage och lymfdränage och är en naturlig metod som används för en långsiktig fettreducering som leder till en slankare figur. Massagemetoden fokuserar på lokala fettreserver och problemområden där man eliminerar djup fettvävnad som inte försvinner genom traditionella metoder.

Områden att jobba med kan vara reducering av celluliter, fettreducering, huduppstramning, formning av kroppen, återhämtning efter träning, ökning av lymfatiska cirkulationen samt utrensning av vätska och slaggprodukter. Även bra för blodcirkulationen, för att öka smidighet och elasticiteten i muskler och bindväv och rekommenderas att göra före och efter en fettsugning.

I ansiktsbehandlingen stramar vi upp huden och tar fram ansiktets konturer, motarbetar linjer och rynkor, ökar hudens egen produktion av kollagen och elastin vilket ger spänst och lyster samt att dubbelhakan och ”hamsterpåsarna” kan reduceras. Cirkulationen förbättras.

Hur många behandlingar som behövs är helt individuellt beroende på startläget och vilka resultat du vill uppnå.

Vid köp av klippkort på 5 eller 10 behandlingar välj att boka en behandling så löser vi det lägre priset på plats.

Du får låna kroppsstrumpa första gången sedan får du köpa din egen (Kostnad 350 kr) Vid köp av klippkort ingår kroppsstrumpa.

Tidsåtgång 90 min varav 75 min effektiv behandlingstid.

Ca 90 min 1395 kr     ( 5 ggr/ 5940 kr,   10 ggr/ 11880 kr)

LPG Endermologie

Kropp

LPG Endermologie bygger på samma grundprincip som bindvävsmassage och lymfdränage och är en naturlig metod som används för en långsiktig fettreducering som leder till en slankare figur. Massagemetoden fokuserar på lokala fettreserver och problemområden där man eliminerar djup fettvävnad som inte försvinner genom traditionella metoder.

Områden att jobba med kan vara reducering av celluliter, fettreducering, huduppstramning, formning av kroppen, återhämtning efter träning, ökning av lymfatiska cirkulationen samt utrensning av vätska och slaggprodukter. Även bra för blodcirkulationen, för att öka smidighet och elasticiteten i muskler och bindväv och rekommenderas att göra LPG före och efter en fettsugning.

Hur många behandlingar som behövs är helt individuellt beroende på startläget och vilka resultat du vill uppnå.

Vid köp av klippkort på 5 eller 10 behandlingar välj att boka en behandling så löser vi det lägre priset på plats.

Du får låna kroppsstrumpa första gången sedan får du köpa din egen (Kostnad 350 kr) Vid köp av klippkort ingår kroppsstrumpa.

Tidsåtgång 60 min varav 40 min effektiv behandlingstid.

Ca 60 min 895 kr      ( 5 ggr/ 4125kr,    10 ggr/ 7995kr)

 

LPG Endermologie

Ansikte

Behandlingen stramar upp huden och tar fram ansiktets konturer, motarbetar linjer och rynkor, ökar hudens egen produktion av kollagen och elastin vilket ger spänst och lyster samt att dubbelhakan och ”hamsterpåsarna” kan reduceras. Cirkulationen förbättras.

Hur många behandlingar som behövs är helt individuellt beroende på startläget och vilka resultat du vill uppnå.

Vid köp av klippkort på 5 eller 10 behandlingar välj att boka en behandling så löser vi det lägre priset på plats.

Tidsåtgång 40 min varav 30 min effektiv behandlingstid.

Ca 40 min 650 kr     ( 5ggr/ 2995 kr,   10 ggr/ 5920 kr)

Information om sockervaxning

 ATT TÄNKA PÅ:

# Man kan ta 2 värktabletter 30-45 minuter innan man kommer.

# Duscha och skrubba gärna huden dagen innan ditt besök då huden behöver vila precis efter vaxningen.

# Smörj INTE in med någon lotion då det påverkar vaxningen negativt.

# Använd gärna bomullstrosor och löst sittande byxor när du ska vaxa dig så huden kan andas och får en chans att vila efter vaxningen.

# Under PMS och mensveckan är man som mest känslig så boka gärna in vaxtid veckan efter mensen.

# Eftersom jag använder sockervax som följer kroppstemperaturen är det bra om du inte tränat precis innan.

 

FRÅGOR OCH SVAR

Vad ingår i bikinivaxning?  När man vaxar bikinilinjen så är det några mm innanför troskanten som är bikinilinjen. Vill man vaxa bak så är det Brasiliansk vaxning.

 

I vilken position ligger man när man vaxar bak?   Många undrar och man står inte på alla fyra hos mig utan man ligger på sidan. Rygg – sida – sida – och så tillbaks på rygg för de sista stråna.

 

Gör det ont med Brasiliansk vaxning?  Ja, det känns. men smärtan går över på ett par sekunder.

 

Hur långt ska håret vara?  För att du som kund ska få så bra resultat som möjligt av vaxningen så är det minst 5 mm, ca 3-4 veckors utväxt. När du kan nypa tag i håret med tummen och pekfingret så är det perfekt!

 

 

 

Sockervax armhålan

Eftersom jag nyligen har utbildat mig hos JW nagel och vax så har jag reducerande priser under min upplärning. Jag har också avsatt mera tid än vanligt då behandlingen tar lite längre tid.

 

Ca 20 min 200 kr (ord. 350 kr)

 

Sockervax bikinilinjen

Eftersom jag nyligen har utbildat mig hos JW nagel och vax så har jag reducerande priser under min upplärning. Jag har också avsatt mera tid än vanligt då behandlingen tar lite längre tid.

När man vaxar bikinilinjen så är det några mm innanför troskanten som är bikinilinjen. Vill man vaxa även bak så är det brasiliansk vaxning. 

Ca 25 min 230 kr (ord. 360 kr)

 

Sockervax brasiliansk

Eftersom jag nyligen har utbildat mig hos JW nagel och vax så har jag reducerande priser under min upplärning. Jag har också avsatt mera tid än vanligt då behandlingen tar lite längre tid.

 

Ca 60 min 400 kr (ord. 550 kr)

 

Sockervax halva ben

Eftersom jag nyligen har utbildat mig hos JW nagel och vax så har jag reducerande priser under min upplärning. Jag har också avsatt mera tid än vanligt då behandlingen tar lite längre tid.

 

Ca 45 min 300 kr (ord. 550 kr)

 

Sockervax halva ben + armhålor

Eftersom jag nyligen har utbildat mig hos JW nagel och vax så har jag reducerande priser under min upplärning. Jag har också avsatt mera tid än vanligt då behandlingen tar lite längre tid.

 

Ca 60 min 500 kr (ord. 700 kr)

 

Sockervax hela ben

Eftersom jag nyligen har utbildat mig hos JW nagel och vax så har jag reducerande priser under min upplärning. Jag har också avsatt mera tid än vanligt då behandlingen tar lite längre tid.

 

Ca 60 min 500 kr (ord. 700 kr)

 

Sockervax hela ben + bikinilinje

Eftersom jag nyligen har utbildat mig hos JW nagel och vax så har jag reducerande priser under min upplärning. Jag har också avsatt mera tid än vanligt då behandlingen tar lite längre tid.

 

Ca 90 min 650 kr (ord. 950 kr)

 

Sockervax MAN rygg + axlar

Eftersom jag nyligen har utbildat mig hos JW nagel och vax så har jag reducerande priser under min upplärning. Jag har också avsatt mera tid än vanligt då behandlingen tar lite längre tid.

 

Ca 45 min 300 kr (ord. 450 kr)

 

Sockervax MAN bröst + mage

Eftersom jag nyligen har utbildat mig hos JW nagel och vax så har jag reducerande priser under min upplärning. Jag har också avsatt mera tid än vanligt då behandlingen tar lite längre tid.

 

Ca 45 min 300 kr (ord. 450 kr)

Studio Fenix

Linnégatan 17 A

Linköping

Kontakta mig

E-post: info@studiofenix.se

Telefon: 0733-501901

FÖLJ MIG

Studio Fenix

Linnégatan 17 A

Linköping

Kontakta mig

E-post: info@studiofenix.se

Telefon: 0733-501901

FÖLJ MIG